Saturday, November 6, 2010

Mika Nakashima - Sakurairo Maukoro




P/S: Piano Lagu ni Best Giler, Lyric (eng subs) korang carik lah sendiri. Hahak! :)

Menjadi Kaki Bangku.

Alamak! Dah tk ade org bace blog ni! Argh! tension ! hahak!

Waktu: 4:01am 06/11/10



Baru balik rumah, Terus on Laptop, Then lepas ni nk tido lah kot.
Makin hari makin malas nak bersukan, and makin kurus. Sangat risau :S .
Sekarang tengah sakit kaki. Main bola pon makin teruk. :S

Lastly, Tadi main futsal gune kasut saper ntah, main ambik je pastu tapak tercabut. (Mati lah ! :S )


Hopefully dapat beli kasut baru then nak improve bola. Mcm mereka ni.


(mereka sangat lah ceria.)

Thursday, October 28, 2010

Yeayh! Class Rep.

Me: Mak, Imran sekarang jadik class rep dkt uni.

Mak: HUH??? Hahahahaha. ! Biar btol?

Me: =.= Yer lah . naper gelak?

Mak: Kan ade bnyk lagi org yg besar-besar, naper imran jugak? Hahaha!

Me: Cheh. Biar lah, Boleh ape....



Yeeayhhh.... Aku lahhh....





....Class Rep. *(handle 3 org je students :P)

Monday, October 18, 2010

Pelita.

Again and again. Lagu naik kan semangat hidup studies. :D



Pelita- A.P.I

Thursday, October 14, 2010

Tuesday, October 12, 2010

Masa Lampau. :D

Post ini Khas utk Hanis Hafizah @ anne-mishi.blogspot.com.

Enjoy =)

















p/s to anneh: Terharu tk ang? Nak tau tk bila gambar ni ditangkap?

21/03/2009
. WOW!

Monday, October 11, 2010

Missing..

Pendrive aku hilang!! T.T
Tertinggal dkt Comp Lab.


Kembali lah! :'(

Wednesday, October 6, 2010

Events for this weekend.

Jom pergi ramai-ramai! Yeayh!

Sat (09-10-10) FEYST 10'



Sun (10-10-10) UNMC !0th Anniversary.



Jom! Lets Go! xD

Hey Guys !

Hey, it's been a while.


picture taken from. (http://enjoy.kititto.com/)




P/s: to all blog stalkers, I promise to update this blog more often. :D

Wednesday, May 26, 2010

Cuti mcm tk cuti. =.=

Dah agak dah. time cuti mesti ade bnyk bende kacau. aku just nk rest. tido bnyk2. kuar pusing2 merayau bnyk2. kuar dgn kawan bnyk2. tapi.... haish.

Khamis ni last paper exam. Lepas tuh trus kene pack barang. Nk kene kemas bilik yg semak samun ni yg tk pernah di sapu. hahak.

Hari Jumaat, kalau sempat kene pergi clinic, nk buat proved document pasal sakit asthma nie utk buat record NS singapore.

Hari Sabtu sambung bz nk angkat barang letak barang dari semenyih ke KL, shift out hostel. =.= Penat tol.

Hari Ahad pulak nk kene blk spore. =.= sbb selase ade appiontment Doctor dkt Singapore.


BILER AKU NK CUTI NIE HAAAAAA? T.T
Selamat Mlm.

Tuesday, May 4, 2010

Saya Sayang Kamu =)

Sengal giler. Baru terigt smalam b'day mak. Ampun Maaf dipinta. Tgh Bz utk exam. hahak!


3rd of May 1961, Sa'adah Binti Sumarjo. Selamat Hari Jadi. =)

Lagu khas utk kamu, ibu.


Dengarkan lagu
Laguku ini
Ikhlas dari hati
Hanya untuk mu...

Akulah anak mu
Anak mu yg selalu
Memelukmu.
Menciummu

Memang banyak dosa yg telah ku lalukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan
Selamat Hari Ibu
Ku ucap, kepadamu

Walauku jauh disini
Ku harap kau terus menanti
Kepulangan ku utk menemani mu hingga ke akhir nanti....
Aku janji...

Kau tak tahu ku sentiasa bersyukur....
Punyai pari-pari iaitu kamu
Ku pastikan agar kau sentiasa bahgia
Ingin ku nyatakan engkau milik syurga...

Sunday, May 2, 2010

Here Comes May.

Mother's Day.


Makaronimran. =)

Tuesday, April 6, 2010

Giving Up.

Not now. Not Here.

Makaronimran ,=D

Tuesday, March 23, 2010

Happy Meal.

This week's Special:

Monday: Meggi goreng
Tuesday: Meggi Tom Yam
Wednesday: Meggi goreng Ayam
Thursday: Meggi Of Tears. :'(

Inspirasi ku?

Dear Diary,
I feel sooo lazy to study! =D

Tuesday, March 9, 2010

Serabut. Sapa?

Aku rasa serabut.

Masih blom rase sesuai kan diri dgn care blaja university.
Tetibe pulak ade masalah dgn negara menyentuh hal, National Service.
National Service kemunkinan tk dpt deferment.
Akan rosak kan plan aku blaja utk hbs kan degree pada tahun 2012.

Skrang aku rase kepenatan, lagi2 baru2 ni terkena asthma attack.
Minggu ni badan rase lemah gile. Rase mcm nk ponteng je satu minggu kelas.
Biler nk cuti ni.? Kalau cuti pon mesti ade bende yg tk berkenaan dgn pelajaran yg ganggu masa cuti aku. Aku rase PENAT. :'(

Ntah pa per lah aku ni complain, mcm aku sorang je ade masalah dlm dunia nie. Ramai lagi yg ade masalah yg lagi teruk dari aku. Ape2 pon aku rase bersyukur, masih bleh berjalan dgn elok dan hidup dan bernafas. So.....

Let's FUTSAL! :)) Peace...

Wednesday, February 17, 2010

Sunday, January 17, 2010

Through My Window.... :D



Video ni dah di-upload di FaceBook...
Enjoy! :D

Thursday, January 14, 2010

Monday, January 11, 2010

Aku nak buat ape? Skati lah .

Yeayh.. Ini lah perancangan aku dlm dua minggu nie..
Study Break pon Hampir Tamat, So nk exam r lepas nie... Huhu
Jom usha2, ahaks :

Isnin (11/01/10): Accounting. Accounting. Accounting. Accounting. Accounting. Bersabar je lah..


Selasa (12/01/10): Accounting Exam, Mcm maner lah aku bleh kate 13hb, nasib baik dah check blk. Kalau tk , tk masuk exam lah mcm nie... Hahak... Owh accounting, biar pon kau begitu, hanya kau lah paper paling bosan yg aku kene score... Adus~ Hahak!


Rabu (13/01/10): Economics Exam, Yeayh. Aku suke... Hahak


Khamis (14/01/10): Tk leh rehat lagi, SO (Studying Organisation) kene perah otak bnyk2, kene bertahan, boleh punyer.. :D


Jumaat (15/01/10): Exam SO, berkatnya exam ni selepas smayang jumaat, Yeayh! All the best! Hahak :]


Sabtu, Ahad, Isnin (16/01/10) - (18/01/10) : Enjoy! Rest! Yeayh Babe! hahahak!


Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat (19/01/10) - (22/01/10): Orait, back to study mood, coming exam QM (Math), so tk payah lah nak perah sngt otak.. Huhu :)


Sabtu (23/01/10): QM Exam, Yeayh. Last Paper.. Huhu


Ahad (24/01/10): Recovering Day, Hampuskan mindset Exam Mood tuh... hahahak!


Isnin (25/01/10): Sedih giler tk dea cuti lepas exam, Bermula lah sem 2... This time aku kene jadik 128.67% lagi rajin... Hahak!


Nak Blaja skrang.... Tata... All the best semua classmates! :D

Dugaan Nya .

Mampukah ku bertahan.... Lets Go~~


Wahai Dunia, Lihat lah aku... Walaupon aku tk hensem...
Sayangi lah diri sy...

Hahak.. Pelik2 jea aku nie... Hoho

Monday, January 4, 2010

Cobaan Pertama...

video

Lagu: Mencari Conclusion
Artis: Muhd Imran :D (rocks) hahak!
Lokasi: Rumah Ya
Cameraman: Izzat Nazri
Keyboard: Ya punyer.
Pencapap: Palee.

hahak! enjoy. :]

Sunday, January 3, 2010

Yeayh..! Saya penat. Tpi saya gembira, ceria.

Sedang cuba utk menjadi rajin...
Huahaha.... Exam terdekat, 13/01/10 (Accounting)...

Bila lah nak cuti2 betol nie...
Gudnews bagi org gila dkt cni (semenyih campus) tidak ade cuti pon lepas exam 1st sem...
Skrang pon bukan nya cuti2 btol2, cuti study break....

Tension sikit. Penat bnyk. Tk nak complain. Sbb ramai lagi pon penat.
Biar Tersungkur (biar btol ejaan ni). Biar tk tido. Biar Menangis. Asl kan gembira... :D

Yeayh!..Sy akan ajar Care2 nak selalu rasa ceria:

1) Buat2 muka ceria walaupon jika anda tgh emo, pastu tngk dkt cermin, anda boleh tergelak sendrik sbb muka anda sngt hodoh.... :P

2) Pergi Belajar dkt sunway pyramid, bedekatan dgn tempat org ais skating,
Bnyk giler gaya bebas org terhempas yg amat melucukan... hahak! :P

3) Tngk cita "spontan"... Din Beramboi mmg lawak giler... hahak!

4) Main kat playground kanak2, hahak! Best! :D

(01/03/09) : Lamo dah gambo ni... Ahaks...

5) Lu pikir lah sndrik (penulis dah tk dea idea lagi dah)... :P



Owh, skrang mase nya utk sambung blaja.. Happy holidays semua..

Sy Muhammad Imran Bin Abdul Rahman tgh struggling utk exam (Degree in Business Managment) . Pray for me. wish me luck... :]

Saturday, January 2, 2010

Tahun Baru, Azam Baru

Tahun 2009 sudah pon berakhir..
Ntah r, tahun lepas tk set pon ape2 target utk dicapai..
Hahak...

So azam baru tahun nie...

1) merajinkan diri utk study- dah lah degree, makin mls plak... Roomate pon dah tk dea... So tk leh lah nak ikot mls je selalu... So harap2 tahun nie akan jadik rajin giler.. yeayh..!

2) rajin utk jadik sihat- makin lamer kurus.... agak risau lah.... exercise dah berpulun tahun tk buat... tk kan nak main bola jea... tuh pon tk slalu... so tahun ni nak exercise bnyk2, maner taner ade rezeki jadi tinggi lagi... :D

3) Last dan paling penting skali...
Jgn tinggal smayang lagi dah... yeayh...!




Imran, 2010 =]