Sunday, July 5, 2009

Sume Fly, aku?

Sudah setahun setengah kami habis form 5,
Kenangan manis dan masin, masin dan manis tak kan dilupakan,
Semua sekarang berpisah untuk menuju ke cita2 masing,
25 orang pelajar secondary 5B+5C sudah berpecah.


Class 5B+5C = ABC Cendol

Baru dpt tau bahwa iman azman (former classmate) sudah pon fly ke canada.
Mintak maaf sngt2, tak sempat pon utk aku nak ckp "bye2" , "jgn rindu aku yg hensem", "jgn lupe comment picture aku", "iman, aku tak nampak ko time blackout". Hahak!
Tpi Alhamdulillah, die sudah pon sampai di sana dgn selamat dan sihat. =D

Sudah 5 orang dari 25, sudah pon fly keluar negara utk meneruskan hidup mereka.
Ini lah calon2 yg sudah fly keluar dari negara Malaysia kita yg aman ni,
Dan dgr apa kata mereka:

Saddiq (cheng) sudah fly ke chicago, USA,

Dari Gambar (Saddiq: Aku bukan la seorg perwira.)

Naseer sudah fly pulang blk kea India,

Dari Gambar (Naseer: It's Mines)

Iman baru (tak lama) fly ke Canada,

Dari Gambar (Iman Azman: and they say i have nothing better to do.)

Musa juga sudah lama fly ke Yemen, entah bila dia nak balik sini.

Dari Gambar (Musa: Saya sayang abang saya tau)

Dan Nurul fly pulang ke Singapura (negara ku juga)

Dari gambar, Kiri (Nurul: Ok2, mula2 kita kene letak telur dulu baru letak minyak)
Kanan: (Aishah: Ye kea? Telur apa u masak?)

So tinggal lah 20org termasuk aku...
Tapi tak salah ramai lagi yg nak fly keluar negara.
Ada yg nak pergi US la, ada yg nak pegi Afrika la, ada yg nak pergi UK la, dan ada juga yg berangan nak pergi Kutup Utara.....

So makin lama, makin kurang lah populasi org dkt Malaysia ni, Haha!
So kepada semua teman2, kalau sudah nak fly, inform lah aku.
Nnt tak pasal2 aku je yg duduk kat Malaysia sorang2.
Ek, aku pon boleh keluar negara, tpi tak fly la, naik bas je blk Spore, Huhaha!

Owh lupa, dan juga teman2 ku di KBU, aku doakan kamu semua akan berjaya fly ke destinasi masing2, jangan ada seorg pon tertinggal, paham?!

Aku+Germs = H1N2


Aku+Mereka= Meraku

Terima kasih kepada semua teman2 ku, Moga kita akan berjumpa lagi di masa yg akan dtang, keep in touch! :DDDD Love you All!

8 comments:

Makaroni said...

Asl baku benar BM aku?
hancur plak tuh... Adoih~!

Ahmad Musa said...

haha.. Insha Allah tahun depan aku balik..bulan 2 atau bulan 3 atau bulan 4..haha

.::annemishi::. said...

baku sebab tiruku aar tuh.. bgus2..
anak murid yg berjaya. :D

tpi.. apsal trasa cm tone post ni cam sedih. haha..

btw, aminkan doa tuh. smoga suma dak2 kbu blah dri mysia next year. amiin~

:P

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

Alolo..gambar first tu lawak weih..haha...insyaallah kaw akan fly gak..

Fuddy said...

u read my mind. ..

gg_selamber said...

im, follow ar skali nnty..masuk suitcase ak nnty ble fly :D

insyaAllah,sumer fly..

im, tataw agy rezki ko, mner taw,ko ke org pertama yg g kutub utara,haha

ar.nsy said...

ko nak fly?
fly je lah, terjun dari cp.

Makaroni said...

to musa: ko tak payah blk msia r, dah cukup aman dah... hahaha...

to anneh: bm aku sengal r, aku nak fly gak!!! hak!

to nabil: nak aku fly gi maner? zimbabwe?

to fuddy: yes, i'm a mind-reader... lol

to gg:boleh jea gi kutub utara, sweater baru dah bli... hoho!

to y: tuh terjun, bukan fly sngal... hoho